Referentie P. Dik

In 1996 kwamen wij in Zeist wonen. In de tuin stond een heleboel rommel van de verbouwing. De tuin was sterk verwaarloosd. Veel onkruid en kuilen en in de voortuin een grote onverzorgde taxusstruik. Tegels van verschillend formaat. Nergens een perk voor planten. In de achtertuin een hele grote laurierstruik en een aantal dode vliegdennen. Vrienden die ons bezochten in ons nieuwe huis brachten wel eens een tuinplant mee. Maar we konden in onze voor- of achtertuin geen geschikte plek vinden voor die planten…

Wij zochten contact met hoveniersbedrijf van Asch. Wij hadden een tuinontwerp bedacht met een steenpatroon waarbij we gebruik konden maken van veel oude stoeptegels die her en der in onze tuin verspreid lagen.
Het ontwerp werd besproken met Dhr van Asch en kort daarna werd de hele tuin onder handen genomen. Waar de stenen moesten komen kwam zand en op de plaats van de perken kwam verrijkte zwarte aarde. Alles werd afwaterend aangelegd. Mooie schutting als erfscheiding en een taxushaag aan de voorzijde. De vijver werd met vijverfolie afgewerkt. In de perken rozen en vlinderplanten. Er bleef voldoende ruimte over om met gemak eventueel 3 auto’s te parkeren, zodanig dat zij elkaar niet belemmerden bij het uitrijden.

Daarna kwam de achtertuin aan de beurt. Eerst moest een aantal dode bomen geveld worden en de lelijke laurierstruik werd verwijderd. 
Het patroon werd naadloos doorgelegd via het achterommetje naast de garage. Gelet werd op lange zichtlijnen in de tuin waardoor een mooi ruimtelijk effect verkregen werd.
Wij waren ook van plan een serre te bouwen. Dit werd een gezamenlijk project, samen met de buren. De twee serres zouden gebouwd worden tussen de uitgebouwde keukens van beide huizen. Dhr van Asch hield rekening met de geplande aanleg en zijn team heeft toen ook gelijk alvast de fundering voor onze serre gegraven en opgemetseld.

Wij zijn heel tevreden met al het werk dat door de firma van Asch is geleverd. Al sinds 1996 wordt de voor- en achtertuin door Dhr van Asch elke maand onderhouden. Wij genieten elke dag van onze tuin. Het is een oase van rust, vol met planten, vogels en insecten. Er zijn vele zithoekjes en terrassen waar je hetzij in de zon, hetzij in de schaduw kunt genieten.
Gewoon een fijne plek op aarde…

tuinaanleg